Skip to main content

Omvärldsbevakning

Omvärldsbevakning

Omvärldsbevakning och omvärldsanalys

Vad händer på miljöområdet just nu? Vad kommer att hända i den närmaste framtiden? Hur ser de långsiktiga miljötrenderna ut? Vilka är de viktigaste aktörerna och opinionsbildarna? Vilka frågor kommer ledande politiker driva de närmaste åren? Vad skriver miljöjournalisterna om?

Strategisk miljöplanering

Vi hjälper er att hitta svaren på ovanstående frågor eller andra frågor som är relevanta för er verksamhet. Vi gör omvärldsanalyser som visar vilka förändringar och trender på miljöområdet som är avgörande för er verksamhet – på både kort och lång sikt. Med omvärldsanalysen som underlag kan ni fatta strategiska beslut för företagets utveckling, vara proaktiva och påverka omvärlden.

Utbildning om miljöopinion

På seminariet "Vem säger vad och varför?" går vi igenom olika aktörer på miljöområdet - belyser allt från miljöorganisationer till näringslivslobbyister – och diskuterar deras drivkrafter. Vi diskuterar hur massmedia fungerar samt vilka effekter planerad eller oplanerad opinionsbildning får. Seminariet ger en bakgrund och visar på förutsättningarna för miljökommunikation och opinionsbildningen inom miljöområdet.

Ekosofias Nyhetsbrev ››

Läs gärna vårt nyhetsbrev, som kommer ut varje månad, där vi försöker spegla vad som händer inom miljöområdet, framförallt när det gäller alla de möjligheter som ett miljömedvetet agerande och ett bra miljöarbete innebär.